PRP

Rejuvenarea cu celule autologe este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare, ducand astfel la formarea unui tesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tanar. Procedura consta in recoltarea de sange venos, care, prin centrifugare, duce la separarea de plasma concentrata in trombocite, factor de crestere implicat in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Ulterior, plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin.

Este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe (proprii).

Aceasta metoda este revolutionara prin faptul ca stimularea celulelor stem rezidente se face prin factorii de crestere eliberati de propriile trombocite introduse in derm in urma injectarii plasmei activate. Studiile stiintifice sprijina utilizarea propriei plasme pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor dure si moi, fiind sursa concentratului trombocitar prezent in sange. in afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara, ceea ce permite organismului sa se vindece mai rapid si eficient.

in plus, deoarece se foloseste plasma autologa, nu exista riscul transmiterii de boli, al anafilaxiei sau neoplaziilor. Functiile factorilor de crestere eliberati se regasesc in: cresterea productiei de colagen, recrutarea altor celule la locul injectarii, initierea angiogenezei (formarea de noi vase de sange), inducerea diferentierii celulare, mineralizare osoasa, formarea matricei extracelulare.

Intrebari frecvente