Carboxiterapie

Carboxiterapia se refera la administrarea cutanata si subcutanata a dioxidului de carbon, in scopuri terapeutice. Prin injectarea unei mici cantitati de dioxid de carbon in structurile dermice si subcutanat (grasimea), organismul declanseaza cresterea fluxului de oxigen in zona injectata si, ulterior, cresterea neogenezei de colagen, precum si lipoliza.

Prin urmare, afectiunile cele mai indicate a fi tratate cu carboxiterapie sunt:

  • pielea flasca, pielea arsa de soare;
  • cercurile intunecate de sub ochi;
  • depozitele de grasime localizate;
  • vergeturile si celulita.

Indicatiile procedurii:

  1. Lipoliza– carboxiterapia afecteaza in mod pozitiv procesul fiziologic de oxidare a lipidelor. Datele privind masura circumferintei maxime a coapselor, genunchilor si abdomenului, efectuate inainte si dupa tratament, au aratat o reducere semnificativa la toti pacientii.
  1. Rejuvenarea pielii imbatranite– carboxiterapia intradermica in tratamentul pielii imbatranite a demonstrat o imbunatatire a aspectului pielii, precum si un randament ridicat al colagenului. Carboxiterapia poate fi folosita pentru a imbunatati aspectul si calitatea pielii prin marirea si reorganizarea depozitelor de colagen.
  1. Zona periorbitala– cand este folosita in zona periorbitala, carboxiterapia poate trata ridurile, cearcanele, pungile de sub ochi, crescand luminozitatea si elasticitatea pielii. Cearcanele si ridurile trebuie sa fie tratate cu injectii intradermice, in timp ce depozitele usoare de grasime trebuie tratate cu un amestec de injectii intradermice si subcutanate.
  1. Depozitele de grasime faciale– pentru tratamentul depozitelor superficiale de grasime de sub ochi trebuie folosit un amestec de injectii intradermice si subcutanate.

Vergeturile – in tratamentul vergeturilor cu ajutorul carboxiterapiei este indicat sa se actioneze pe vergeturile albe si vechi, in defavoarea celor tinere si rosii. De asemenea, striatiile adanci sunt de preferat celor subtiri.

Intrebari frecvente