Bichectomie

Bichectomia este o manopera chirurgicala ce consta in indepartarea totala a bulei lui Bichat. Aceasta este de fapt o aglomerare de tesut adipos ce se afla situata intre planurile musculare profunde si cele superficiale ale fiecarui obraz, imediat sub osul zigomatic (pomete). 

Aceste acumulari de grasime sunt formate din grasime de constitutie si sunt prezente in organismul nostru indiferent de varsta sau de greutatea corporala, ele disparand doar in cazuri grave de malnutritie. indepartarea bulei grasoase a lui Bichat se face sub anestezie locala. Se executa o mica incizie de 1-3 cm, intraoral, in dreptul ultimilor doi molari superiori, prin care se extrage corpul adipos al obrazului si apoi se sutureaza. Nu raman cicatrici, procedura nu necesita spitalizare si dureaza aproximativ o ora. 

in urma interventiei se obtine o reducere a volumului obrajilor, maxilarul si pometii devenind mai proeminenti. Conturul fetei va fi evident imbunatatit, expresia faciala fiind mai armonioasa si mai zvelta. Bichectomia a ajuns sa fie in topul preferintelor vedetelor pentru rezultatele sale estetice. Angelina Jolie si Megan Fox sunt doua dintre vedetele care au apelat la aceasta interventie, cu rezultate spectaculoase.

Intrebari frecvente